BLACKKKLANSMAN

Visas: 
09 sep 19:00
12 sep 19:00

Från den visionäre filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte. Det är tidigt 70-tal – en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första polisen med afroamerikansk bakgrund i Colorado Springs. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet från både kollegor och chefer. Trots detta beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och kämpa för förändring i samhället. Han ger sig ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen.
Han skapar till och med en relation med klanens högsta ledare, David Duke, som lovprisar Rons engagemang för ett vitt Amerika. Den hemliga utredningen blir mer och mer komplex och Stallworths kollega, Flip Zimmerman, poserar som Ron i fysiska möten med hatgruppen och får information om deras dödliga planer. Tillsammans sluter Stallworth och Zimmerman upp för att bryta ner organisationen vars mål är att anpassa sin våldsamma retorik för att bli mer folklig.

Filmen är producerad av teamet bakom Oscarsbelönade politiska thrillern Get Out. BlackKklansman visar upp en orubblig och sann bild av rasfientligheter under 1970-talets USA men är tyvärr lika relevant i vår tumultartade samtid där rasismen vinner mark.

Vinnare av Grand Prix – juryns stora pris – vid filmfestivalen i Cannes 2018.

Orginaltitel: Blackkklansman

Regissör: Spike Lee

Land: USA

Språk: Engelska

År: 2018

Genre: 
Drama, Komedi
Längd: 128 min

Skådespelare: Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, John David Washington, Robert John Burke
Åldersgräns: