LET THE SUNSHINE IN

SÖN 14/1 KL.19.00 & ONS 17/1 KL.19.00
I kritikerrosade Claire Denis senaste film spelar oscar-vinnaren Juliette Binoche medelålderskvinnan Isabelle, som försöker sålla bland alla självcentrerade män i hopp om att åter finna kärleken. Det är en elegant romantisk komedi, som prisades i Cannes tidigare i år, om vad som är viktigt i livet och om vad man vill ha i en mogen relation.

GISSLAN

SÖN 21/1 KL.16.30
Förberedelserna inför Nika och Anas bröllopsfest håller på för fullt och det är en stor dag för bådas familjer, men för det nygifta paret och deras vänner så är firandet en del av en mörkläggning då de planerar att lämna Sovjetunionen. De ska lämna deras klaustrofobiska vardagsliv för den fria världen, de kapar ett inrikesflyg från Tbilisi till Batumi och tvingar det att landa i Turkiet. Men när planet lämnar marken och pressen snabbt stiger, går ingenting som planerat för dessa unga oerfarna kapare.

OKÄND SOLDAT

SÖN 21/1 KL.19.00
Okänd soldat av Aku Louhimies är en berättelse om en truppenhets tjänstgöring som varar i tre år under finska fortsättningskriget. Filmen baserar sig på en klassiker av Väinö Linna och handlar om Rokka, Kariluoto, Koskela, Hietanen och deras vapenbröder. Filmen visar hur dessa män förenas av vänskap, humor och viljan att leva på sin väg dit och tillbaka. Kriget förändrar livet för alla soldater samt för dem på hemmafronten, och lämnar också sin prägel på hela nationen.

Sidor

Prenumerera på www.folketsbiojonkoping.se RSS